Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2015 | Revisie update april 2015
 

Revisie update april 2015

icoon Revisie update april 2015

 

Prullenbakjes Bk buiten de tent

 

Bij de revisie wordt aan alle details gedacht. En dus worden de prullenbakken ook niet vergeten. Een groot gedeelte hiervan zijn inmiddels al grondig opgeknapt. Op tweede Paasdag 6 april kon de Bk 766 de tent verlaten. Op de zaterdag daarvoor zijn de laatste ramen erin geplaatst en zijn aan weerzijde van de buitenschuifdeuren de rubberstrips geplaatst met daarover heen de metalen strips die in een eerder stadium van de revisie zijn opgeknapt.

 

Geschilderde armaturen Geschilderde onderkant kop

 

Binnenin de Bk 766 werden nog diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo werden de TL-houders en de roosters van de omroep geschilderd en werd het volledige interieur gereinigd. Nu de Bk 766 weer buiten staat kon er ook een stoffige klus geklaard worden. Namelijk het schuren en schilderen van het frame van de baanruimer onder de kop. Dit moet buiten gebeuren omdat het anders in de tent te stoffig wordt.

 

Binnenverlichting Bk Geschilderde neusladders

 

Nu de Bk 766 weer achter de andere rijtuigen van de 766 staat kon ook hier de nodige elektronica doorverbonden worden. Met als gevolg dat ook in dit rijtuig de verlichting kan branden. Nog steeds worden in het werkrijtuig diverse onderdelen opgeknapt. Zo ook de neusladders. Na een stevige schuurbeurt en de nodige beschermende verf staan 2 neusladders nu in de grondverf.

 

Tekst: Fermon Bosman.

Foto's: Fermon Bosman, Rudi van Schaik, Marian Nijman en Ronald Nijman.

 

Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website. Op dit moment hebben wij voldoende vrijwilligers voor de revisie. We zijn echter altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met organisatorische werkzaamheden. Overtuig ons van je kennis en enthousiasme via een mail naar vrijwilliger@mat54.nl

 

Categorieën

766 Revisie 2015


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54