Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2015 | Revisie update November 2015
 

Revisie update November 2015

icoon Revisie update november 2015

 Treeplank  typhoonrooster

 

Nu alle traptreden zijn teruggeplaatst werd het tijd om de rubbers daarop te plaatsen. Nadat ze aan de binnenkant zijn voorzien van een kitlaag werden de rubbers op de traptreden geniet.

In een eerder stadium van de revisie zijn de beide typhoonroosters van de 766 opgeknapt en voorzien van treinstelnummers en de letters NS. Nu werd het tijd om deze roosters op de neuzen te plaatsen. Beide roosters zitten nu stevig vast op de neuzen.

 

 Cabinevloer  

 

Al eerder is vermeld dat de cabines grondig zijn aangepakt. Hier en daar moest zelfs een gedeelte van de vloerbedekking vervangen worden. En daarvoor moesten de metalen strips tijdelijk verwijderd worden. Inmiddels is zijn de vloeren gerepareerd en zijn de metalen strips weer teruggeplaatst.

Bij deze revisie wordt ook de koppelboom niet vergeten en is voorzien van een nieuwe verflaag. Deze loodzware staaf hoort bij de permanente uitrusting van de 766 en kan aan de Hondekop worden bevestigd aan het koppeloog onder het typhoonrooster. Het andere uiteinde kan geplaatst worden op de trekhaak van de locomotief. Zo kan een locomotief, bij het ontbreken van een koppelwagen, een treinstel trekken maar wel met beperkte snelheid.

 

   Koppeldoos

 

 

Deze maand is er een begin gemaakt met het gedeeltelijk vervangen van de remblokken.

Bij het opknappen van de automatische koppelingen werd het bovenstuk niet vergeten. Deze werd grondig schoongemaakt en voorzien van een frisse laag donkergrijze verf. Daarna werd de rode bliksemschicht erop aangebracht. Wat later in november gevolgd door de witte letters.

Inmiddels zijn ook aan de andere zijde van de bagageafdeling de stootstrips aan de buitenzijde teruggeplaatst. De eerste set werd in oktober teruggeplaatst.

 

Tekst: Fermon Bosman.

Foto's: Fermon Bosman en Vincent Wolst.

 

Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het opknappen van Benelux-Hondekop 220.902. Overtuig ons van je kennis en enthousiasme via een mail naar info@mat54.nl

Categorieën

766 Revisie 2015

Contactgegevens

Webmaster
info


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54