Home | Top Categoriën | Gereden Ritten | Verslag oliebollenrit 2016
 

Verslag oliebollenrit 2016

icoon Oliebollenrit 17 december 2016

 

Keurig op tijd arriveerde onze Hondekop 766 in Utrecht Centraal. Op het perron stonden vele deelnemers te wachten voor een gezellige dag in onze groene trein. De passagiers zochten een plek en de vrijwilligers namen hun positie in. Na vertrek uit Utrecht, konden in Hilversum en Amsterdam Centraal nog reizigers instappen. Na een fotostop in Amsterdam Centraal ging het gezelschap naar Uitgeest. Daar werd van kop gemaakt.

De 766 's ochtends vroeg klaar voor vertrek uit Utrecht. Een hoop verbaasde blikken:
"is dit de trein naar...?" 
Foto: Ricardo Diepgrond
Via Hilversum werd Amsterdam CS bereikt alwaar de laatste genodigden instapten
Foto: Peter van Cootwijk

 

Onderweg naar Haarlem werd de 766 gefotografeerd door allerlei fotografen langs de baan. In Haarlem werd de 766 binnen genomen op spoor 5. Mooi onder de monumentale kap. Hier konden de fotografen onze Hondekop vereeuwigen naast een SLT en later naast een Sprinter. Maar ook zonder een NS-trein ernaast was het al mooi genoeg. Na deze ruime fotostop ging ons gezelschap naar Gouda via Leiden, Alphen a/d Rijn en Waddinxveen. In dit laatste station was een korte fotostop gepland. Na Gouda werden de sporen gevolgd naar Hoek van Holland Haven via de Blijdorpboog. Deze boog, vlakbij Rotterdam Centraal, wordt niet vaak bereden door reizigerstreinen. Via allerlei wissels bij Schiedam werd de Hoekse Lijn bereikt. Door naar Hoek van Holland Haven, waar een stop van een half uur was geregeld. Terwijl een aantal deelnemers de plaatselijke visboer bezochten, maakte het technisch personeel de 766 gereed om terug naar Rotterdam te rijden.

 

Oorspronkelijk zou de 766 in Haarlem op spoor 8 staan maar gelukkig was er nog een plekje onder de monumentale kap
Foto:Fermon Bosman
Hoogtepunt van de rit was toch wel de fotostop in Hoek van Holland. Mogelijk was het de laatste keer dat hier een mat'54 stopte
Foto: Fermon Bosman

 

Even na 15.00 uur vertrok het gezelschap uit Hoek van Holland. Na een korte stop in Rotterdam Centraal werd koers gezet naar Roosendaal. Helaas hadden we wat vertraging opgelopen zodat de fotostop hier erg kort werd. Ook hier werd van richting veranderd. Aan boord van de 766 was het erg gezellig. De catering deed goede zaken met oliebollen, diverse broodjes, erwtensoep en diverse dranken. Ook de verkoopstand de Hondeshop had over belangstelling niet te klagen. Met wat vertraging arriveerde de 766 in Breda. Vervolgens door naar ’s-Hertogenbosch waar de eerste reizigers uitstappen. Vervolgens door naar Utrecht Centraal. Daar eindigde een geslaagde donateursrit.

 

Vrijwilliger Ronald Nijman was druk in de weer om iedereen het naar zijn zin te maken
Foto: Peter van Cootwijk
Utrecht Centraal, eindpunt van de geslaagde oliebollenrit.
 
Foto: Ricardo Diepgrond

 

Tekst: Fermon Bosman

Contactgegevens

info


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54