Home | Top Categoriën | Over Ons
 

Over Ons

Agemene info over de mat'54 en de daarbij behorende stichtingen

icoon Over Ons

Decennia lang bepaalden de hondekoppen het beeld van reizigerstreinen van de Nederlandse Spoorwegen. Mat'54 is één van de meest legendarische treinstelseries van de afgelopen vijftig jaar. De Nederlandse fabrieken die Mat'54 bouwden: Allan, Beijnes, Heemaf, en Werkspoor zijn, als treinenbouwers, verdwenen.De Stichting Mat'54 Hondekop-vier, in 1995 opgericht, heeft als doelstelling: "Het in een oorspronkelijke en rijvaardige staat bewaren van een Mat'54 Hondekop-vier van de Nederlandse Spoorwegen.

 

Groepsfoto 2013

Groepsfoto gemaakt op de vrijwilligerdag in november 2013.

Artikelen

Publicatierapporten Stichting Hondekop
Hier vind u de publicatierapporten van de Stichting Mat54 Hondekop-Vier
Lees artikel  
Verhuur
Dat kan! Vrijwel het gehele Nederlandse spoorwegnet staat tot uw beschikking. Het treinstel kan op vrijwel alle elektrische spoortrajecten (met uitzondering van de Betuweroute, de HSL Zuid en de HSL Noord) en stations in Nederland rijden. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Den Haag, van Den Helder tot Vlissingen. Uw eigen trein wordt ingepast in de dienstregeling van het overige treinverkeer. Professioneel en bevoegd treinpersoneel st...
Lees artikel  
A-status
Het Centrum voor Industrieel en Mobiel Erfgoed heeft de 766 opnieuw ingeschreven in het Register Railmonumenten. Er heeft een nieuwe beoordeling plaatsgevonden met het oog op de inventarisatie voor o.a. de nieuwe Cultuurnota 2005-2008. De beoordelingscommissie heeft op 15 november 2004 besloten de 766 opnieuw te voorzien van de kwalificatie A.
Lees artikel  
De Stichtingen
Het treinstel is eigendom van de Stichting Mat 54 Hondekop-vier (SM54H4). Onderhoud en exploitatie wordt gedaan rndoor de Stichting Exploitatie en Onderhoud Mat 54 (SEOM). Binnen de SEOM vinden de meeste activiteiten plaats, zoalsdaar zijn de organisatie van ritten voor donateurs, voor derden en het grotere of kleinere onderhoud. rnOnder de SM54H4 vallen zaken als externe communicatie.
Lees artikel  
Donateurs
Wordt donateur van de stichting Mat'54 en help ons de 766 te behouden, Door de hulp van de donateurs en vrijwilligers van Stichting Mat'54 Hondekop-Vier is het mogelijk geweest, de 766 voor sloop te behoeden en een tweede leven als museumtreinstel te geven. Het is de enige nog bestaande Hondekop-vier en ook het enige Mat'54 stel dat nog (geregeld) op de baan te zien is.
Lees artikel  
Vrijwilligers
Wordt vrijwilliger van de stichting Mat'54, en help ons mee met het opknappen van de 766, Door de hulp van vrijwilligers en donateurs van Stichting Mat'54 Hondekop-Vier is het mogelijk geweest, de 766 voor sloop te behoeden en een tweede leven als museumtreinstel te geven. Het is de enige nog bestaande Hondekop-vier, en ook het enige Mat'54 stel dat nog (geregeld) op de baan te zien is.
Lees artikel  
Links
Hier vind u een overzicht van andere organisaties die gelinkt zijn door ons.U link hier? neem contact met ons op
Lees artikel  
Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54