Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2013
 

766 Revisie 2013

Hier vind u een overzicht van de het revisie nieuws van 2013

icoon REVISIE UPDATES VAN 2013

 

icoon

 

Artikelen

Revisie update December 2013
De eerste helft van december stond voornamelijk in het teken van het stralen van de BDk 766.
Lees artikel  
Revisie update Oktober 2013
Zoals in het septemberverslag is te lezen, werden alle ramen uit de BDk tijdelijk verwijderd. Na nummering en demontage werd een groot gedeelte van de raamlijsten geschuurd en geschilderd.
Lees artikel  
Revisie update September 2013
Begin september werden de laatste werkzaamheden uitgevoerd van de buitenkant van de B-bak. De raamstijlen van de wc-ramen werden geschilderd, de laatste ramen werden in elkaar gezet en de dakplaten werden weer op het dak van de B-bak geplaatst
Lees artikel  Bekijk commentaren  
Revisie update Augustus 2013
Begin augustus werden de laswerkzaamheden voor het stralen van het andere gedeelte van de B-bak afgerond. Tevens werden o.a. de wc-ramen en de koersrolvensters dichtgemaakt. Dit om te voorkomen dat er allerlei straalstof naar binnen komt.
Lees artikel  
De revisie van de B-bak is goed op weg.
De afgelopen weken is er druk gewerkt aan de B-bak, de ramen zijn er voor een groot gedeelte ingezet, het tweede gedeelte van de B-bak is gestraald en voorzien van een beschermende laag.
Lees artikel  
Revisie update Juni 2013
Soms worden er ook werkzaamheden uitgevoerd die weinig met de 766 te maken hebben maar die het werk wel aangenamer maken. Zoals het maken van een trap voor het werkrijtuig.
Lees artikel  
Revisie update Mei 2013
In mei ging het schilderen van de raamlijsten gewoon verder en werd een oude klus weer op gepakt: Het demonteren van de plafondplaten. Nu gebeurde dat bij de BDk (2e klas koprijtuig met bagageafdeling).
Lees artikel  
Revisie update April 2013
De werkzaamheden aan de revisie werden in april voortgezet met 2 nieuwe vrijwilligers. Uiteraard ging het schilderen van de raamlijsten verder en kregen de laswerkzaamheden vervolgd. De bevestigingspunten van de kabels op het dak van de B-bak (2e klastussenrijtuig) zijn nu allemaal vastgelast
Lees artikel  
Revisie update Maart 2013
In maart 2013 ging het schilderen van de raamlijsten gewoon verder. Bij het demonteren van de raamlijsten van de schuiframen worden ook de rubbers verwijderd. Bij een eerdere demontage is een oud rubber meegenomen en deze diende als voorbeeld voor een hele rol nieuwe rubbers.
Lees artikel  
Winter werkzaamheden
Winter. Omdanks de winter wordt er druk gewerkt aan het conserveren van de ramen. Deze worden schoongemaakt geschuurd en in de menie gezet. De rubbers worden allemaal vervangen, om er zeker van te zijn dat ze niet gaan lekken.
Lees artikel  
Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54