Home
 

home page

Van harte welkom op de website van de Stichting Hondekop.

 

 

Donateursrit 12 mei 2018 naar Roosendaal en de SGB

Dienstregeling voor zaterdag 12 mei met Mat'54 766.
 
Amersfoort V 08.43uur

Ut A 08.57uur V 09.06uur 
 
's-Hertogenbosch A 09.49 uur V 09.53 uur
 
Tilburg A 10.09 uur V 10.11 uur
 
Breda A 10.25 uur V 10.29 uur
 
Roosendaal A 11.24 uur V 11.48 uur
 
Goes A 12.20 uur V 16.35 uur 

Roosendaal A 17.05 uur V 17.06 uur

Breda A 17.26 uur V 17.27 uur

Tilburg A 17.46 uur V 17.48 uur

's-Hertogenbosch A 18.10 V 18.11 uur

Utrecht Centraal A 18.51 uur V 18.58 uur
 
Amersfoort A 19.12

Ga je de 766 fotograferen? Blijf dan op 'legale plekken', breng jezelf en anderen niet in gevaar en houd rekening met elkaar. Iedereen heeft hetzelfde recht op een plaatje.
 

Bulletin 2018-1 is verschenen

 

 

Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 3 april 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

  

NVBS Koningsdagrit 2018

De NVBS organiseert ook dit jaar wederom een Koningsdagrit. Dit jaar wordt die met de 766 gereden. Meer informatie en inschrijving via de NVBS.
 
Op 27 april vorig jaar bleek Hondekop 766 te elfder ure niet inzetbaar, waardoor de Koningsdagrit moest worden afgelast. Wat in het vat zit verzuurt echter niet en daarom gaat het dit jaar dan toch echt gebeuren en trekken we er met het groene vierwagenstel van de Stichting Hondekop-4 op uit. We starten rond 9.30 uur in Utrecht Centraal voor een verrassingsrondrit. De reisdoelen houden we nog even geheim, maar als de voortekenen niet bedriegen dan komen we op plekken waar de hondekoppen zelden of nooit hebben gereden. Op enkele stations wordt fotogelegenheid geboden. Na een rondrit van vele honderden kilometers verwachten we rond 18.00 uur weer in Utrecht afgezet te worden. 

Het excursietarief bedraagt € 49 voor leden en € 59 voor niet-leden. Voor een dag in het pluche van de eersteklas betaalt u € 15 extra. Ook is het mogelijk om voor een meerprijs van € 13 een lunchpakket te boeken. Aanmelders ontvangen in de week van 16 april nader bericht. Contactpersoon is Martin Vogelaar.

Aanmelden
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik hier om de Reiswinkel te bezoeken. Uw betaling dient uiterlijk op 31 maart 2018 te zijn bijgeschreven. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 140.
 
 
 
 

Speciaal bulletin over de komst van de Benelux verschenen

In dit bulletin alles over de overbrenging van de Benelux van Leuven naar Roosendaal op 14 juli 2017 en alles wat daaraan vooraf ging. Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 25 januari 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

  

Revisie update benelux 

Zoals bekend is Benelux Hondekop 220.902 op 14 juli 2017 overgebracht van het Belgische Leuven naar Roosendaal. Daar werd het stel binnengenomen bij het bedrijf Spoorijzer en werden de draaistellen onder de rijtuigen gehaald en zijn deze door de firma ColdBlast met droogijs gestraald. Geplaatst op nooddraaistellen, is er in het treinstel een begin gemaakt met het schoonmaken. Zo werden een paar 1e klas coupes grondig onder handen genomen.

Toen was er nog sprake van dat het treinstel, na het opknappen van de draaistellen, naar Amersfoort getransporteerd zou worden om daar het casco op te knappen.

 

   

 

Inmiddels zijn de plannen gewijzigd. Omdat het Benelux treinstel nu in Roosendaal staat, kan de opknapbeurt ook daar uitgevoerd worden. Stichting Hondekop heeft daarvoor toestemming gekregen. Meer informatie staat in de revisie update.

 

TREIN HUREN?

Wilt u voor een speciale gelegenheid een rit maken met onze mooie oude 766?
Dat kan! Vrijwel het gehele Nederlandse spoorwegnet staat tot uw beschikking. Het treinstel kan op vrijwel alle elektrische spoortrajecten (met uitzondering van de Betuweroute en de HSL Zuid) en stations in Nederland rijden. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Den Haag, van Den Helder tot Vlissingen. Uw eigen trein wordt ingepast in de dienstregeling van het overige treinverkeer. Professioneel en bevoegd treinpersoneel staat tot uw dienst. 

 

De 766 is te huur voor bedrijven en particulieren. Een huwelijksrit, een afscheids- of personeelsfeest, speciaal vervoer etc., bijna alles is mogelijk, inclusief uw cateringwensen. Onder meer het Rode Kruis, TROS, de Maag Lever Darm Stichting, NS Reizigers, Iglo/Mora, Cosmo Trucks (DAF-bedrijfswagendealers), Servex en diverse scholen die de 766 voor hun schoolreis nodig hadden, gingen u als huurder al voor. De opbrengsten uit de verhuur van ons stel besteden wij aan het behoud van dit knap stukje Nederlands industrieel erfgoed.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met verhuur@mat54.nl.

 

Wij zien u graag aan boord van ons treinstel!

 

 

 

STICHTING HONDEKOP OP MARKTPLAATS

U kunt bulletins, foto's, ansichtkaart, cabineritten en andere spullen op Marktplaats kopen. De opbrengst komt ten goede van de stichting Hondekop.

Zie Marktplaats. 

 
 
De Stichting Hondekop wordt ondersteund door QRail, makelaar in rollend materieel en juridische advisering in rail.

 

 

Zoeken op de website

Nieuw

Speciaal bulletin over komst van de Benelux verschenen
In dit bulletin alles over de overbrenging van de Benelux van Leuven naar Roosendaal op 14 juli 2017 en alles wat daaraan vooraf ging.
(Vrijdag 26 januari 2018)
Lees meer >>
Revisie update benelux deel 2
Het najaar van 2017 stond in het teken van voorbereidingen voor de revisie. We hebben toestemming gekregen om in Roosendaal een begin te maken met de revisie van de Benelux.
(Maandag 15 januari 2018)
Lees meer >>
Meer >>

Mat54 Facebook

Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54